اگر در حال بروز کردن سیستم لولهکشی خانه خود یا شروع یک پروژه لولهکشی جدید هستید، انتخاب لوله مناسب که نیازهای شما را برآورده سازد، بسیار مهم است. به دلیل مزایای فراوان پلیمر نسبت به فلز، جایگزینی لولههای فلزی آب با لولههای پلیمری امروزه بیشتر رایج شده است. در ادامه به طور کامل به بررسی این نوع از لولهها خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
تاریخچه لوله پلیمری
لوله پلیمری از دهه 1950 در دنیا برای اولین بار تولید شد و به عنوان یک سیستم لولهکشی با قطر کوچک برای پروژههای روستایی و آبیاری و همچنین برخی از کارهای صنعتی شروع شد. در طول 60 سال گذشته محبوبیت و تعداد کاربردهای آن در طیف وسیعی از صنایع افزایش یافته است.
دلیل افزایش کاربرد آن نیز عمدتا به دلیل مزایای بیشمار آن از جمله قابلیت پوشش، انعطافپذیری و سهولت نصب این نوع از لولهها در مقایسه با سایر اتصالات بوده است. لولههای پلیمری در حال حاضر در تعدادی از صنایع برای طیف وسیعی از کاربردها استفاده میشود، از جمله:
- زیرساختها و خطوط لوله عمرانی
- فشار آب و فاضلاب
- شبکه آتش نشانی
- لولهکشی معدن
- شبکههای گاز رسانی
- تصفیه خانهها
فروشگاه حیات ایران عرضه کننده انواع لوله پلیکا فشار قوی، سالها با ارائه خدمات باکیفیت به مشتریان خود تلاش کرده است رضایت شما عزیزان را بدست آورد.
لولههای پلیمری چگونه ساخته میشوند؟
اتصالات پلیمری همانطور که از نامشان پیداست، از پلیمرهای مختلف در فرآیندهای شیمیایی انجام گرفته در کارخانهها تولید میشوند و بر اساس پلیمر بکار رفته در هر یک کاربردهای مختلفی دارند.
در ساخت اینگونه از لولهها از مواد مختلفی استفاده میشود که بسته به مواد بکار رفته ویژگیهای خاصی به این نوع از لولهها اضافه میشود.
مزایای استفاده از لولههای پلیمری
از آنجایی که ماده اصلی مورد استفاده در این نوع از لولهها یک ماده سبک وزن است و دارای مقاومت شیمیایی عالی است، کاربرد لولههای پلیمری بسیار متنوع هستند. اول از همه میتوان در اتصال آنها از جوش استفاده کرد، به این معنی که نیازی به استفاده از چسب یا اتصالات لاستیکی که میتواند باعث نشتی و ترک خوردگی شوند، نیست.
این ماده همچنین به طور طبیعی قابل خم شدن است و باعث انعطاف پذیری فوق العاده، مانور و دستکاری آسان میشود و به سازندگان اجازه میدهد لوله های بزرگتر و طولانیتر (تا 12 و 20 متر طول) و همچنین لولههای سیم پیچی برای کاربردهای خاص ایجاد کنند. لولههای پلیمری همچنین به طور طبیعی در برابر اشعه ماوراء بنفش پایدار هستند و آن را برای استفاده در آب و هوای گرم، به ویژه در مناطق دورافتاده و خشک، مانند معادن، عالی میکند.
به دلیل این تطبیقپذیری، انعطافپذیری، استحکام و دوام، لولههای پلیمری بیش از 100 سال در اکثر محیطها بدون هیچگونه حفره، خوردگی یا ترک دوام میآورند و در طول زمان آن را به مقرون به صرفهترین محصول لوله کشی در بازار تبدیل میکنند. برای اطلاع از قیمت لوله پلیمری و همچنین خرید لوله پلیمری به سایت فروشگاهی ما مراجعه کنید.
شگفتانگیزترین مزیت لوله پلیمری چیست؟
دوام و انعطافپذیری، لوله پلیمری را به یکی از بهترین و قابل اعتمادترین محصولات موجود در بازار تبدیل کرده است. از آنجایی که این نوع از لولهها به طور طبیعی انعطاف پذیر و الاستیک هستند، اغلب برای استفاده در ساختمانهای ضدزلزله، آبراهها و سایر پروژههای بزرگ صنعتی انتخاب میشوند.
کاربردهای لولههای پلیمری
کاربرد لوله پلیمری بسیار زیاد و متنوع میباشد. لوله پلیمری یک محصول درجه یک است که میتواند در طیف وسیعی از مشاغل به طرق مختلف مورد استفاده قرار گیرد، با این حال تحقیقات اخیر نشان داده است که لولههای پلیمری می توانند برای کاربردهای شهری بسیار مناسب باشند.
با اتصال رشتههای جوش داده شده از لولههای پلیمری از راههای زیرزمینی که می تواند توسط ماشین های حفاری افقی انجام شود، می توان این لولهها را به طور موثر و بدون نیاز به ترانشههای باز نصب کرد. این روش نه تنها مزاحمتها برای عموم و اموال عمومی را در مناطق شهری کاهش میدهد، بلکه از هرگونه اثرات زیست محیطی غیر ضروری در برنامههای روستایی و دورافتاده نیز جلوگیری میکند.
انواع لولههای پلیمری
لولههای پلیمری مختلفی وجود دارد که هر کدام خواص فیزیکی و شیمیایی خاص خود را دارند. وقتی صحبت از سیستمهای لوله کشی آب سرد و گرم میشود، پنج پلیمر مختلف در این نوع لولهها خودنمایی میکنند که هر کدام خواص خاص خود را دارند. در زیر انواع لوله پلیمری برای مصارف ساختمانی معرفی شدهاند:
- لوههای پلی اتیلن
- PE-RT
- پلی پروپیلن
- پلی بوتیلن
- لولههای پی وی سی
چهار مورد از این مواد (پلی اتیلن، PE-RT، پلی پروپیلن و پلی بوتیلن) از خانواده پلاستیکهای پلیاولفین هستند و شباهتهای کلیدی زیادی با هم دارند. لولههای پی وی سی به تنهایی به عنوان بخشی از خانواده پلاستیکهای وینیل شناخته میشوند و دارای مجموعهای از خواص منحصر به فرد هستند که آن را از پلیاولفینها متمایز میکند. اگر به دنبال فروشگاهی مورد اطمینان در زمینه فروش لوله پلیمری هستید حتما از وب سایت حیات ایران دیدن کنید.
لولههای پلی اتیلن
پلی اتیلن از اواخر دهه 1950 به دلیل اتصالات بدون نشتی، دوام، مقاومت در برابر خوردگی گالوانیکی و مقرونبهصرفه بودن طولانی مدت، با موفقیت برای لوله های آب در اروپا و آمریکای شمالی استفاده شده است. فروشگاه حیات ایران عرضه کننده انواع لوله پلی اتیلن با کیفیت آماده ارائه خدمات به شما عزیزان میباشد.
لولههای پروپیلن
این لولهها نسبت به لولههای پی وی سی مقاومتر هستند و گفته میشود تا 50 سال طول عمر مفید آنهاست. امروزه از این نوع لولهها بسیار زیاد در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود و روز به روز به محبوبیت آنها افزوده میشود. لوله پوش فیت یکی از انواع این لولهها میباشد که امروزه محبوبیت بسیار خاصی پیدا کرده است. فروشگاه ما همچنین انواع باکیفیتی از این نوع لولهها را به مشتریان عزیز ارائه میدهد.
لولههای پلی بوتیلن
لولههای پلی بوتیلن به عنوان جایگزینی برای لولههای مسی شناخته میشوند و با دارا بودن سطح صاف در جداره داخلی از رسوب آب جلوگیری میکنند. نکته قابل توجه در مورد این لولهها این است که از آنها فقط برای انتقال آب سرد استفاده میشود.
لوله پی وی سی
لوله پلی وینیل کلراید (PVC) از مواد ترکیبی پلاستیک و وینیل ساخته شده است. این لولهها بادوام هستند، به سختی آسیب میبینند و عمر طولانی دارند. به مرور زمان زنگ نمیزنند، پوسیده و فرسوده نمیشوند. به همین دلیل، لولهکشی PVC بیشتر در سیستمهای آب، سیمکشی زیرزمینی و خطوط فاضلاب استفاده میشود.
برای اکثر مصارف، این نوع لوله کشی بسیار ایمن در نظر گرفته میشود. مواردی از شکستگی لوله در هنگام استفاده برای انتقال گازهای پرفشار گزارش شده است، با این حال، در بیشتر مواقع برای استفاده در صنعت گاز توصیه نمیشود. برای خرید لوله پی وی سی به سایت فروشگاهی حیات ایران مراجعه نمایید.
ویژگیهای لولههای پلیمری
لولههای پلیمری با ویژگیهای فنی و کاربرد خاص طراحی شدهاند که باعث میشود آنها بسیار متنوع و بسیار سازگار با نیازهای مختلف باشند. لوله پلیمری، سبک، انعطافپذیر، بادوام و همه کاره هستند. این محصولات از پلاستیک و مواد کامپوزیت ساخته میشوند و در بسیاری از کارهای مختلف مانند لولهکشی فلزی و سرامیکی سنتی استفاده میشوند. همچنین، لولههای پلیمری از نظر وزن و نصب بسیار با صرفه هستند. در بخش بعدی مزایا و معایب لوله پلیمری مورد اشاره قرار خواهد گرفت.
مزایای لولههای پلیمری
مزایای لولههای پلیمری بیشمار هستند. با توجه به رزینهای مختلفی که در ترکیب این نوع از لولهها بکار میرود، ویژگیهای خاصی به این محصولات داده میشود. اما همگی این لولهها مزایای مشترکی دارند. از جمله مزایای لولههای پلیمری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت در برابر خوردگی (خوردگی یکی از بزرگترین مشکلات مرتبط با سیستم های لوله کشی فلزی است)
- ذخیره انرژی
- خطر نشتی کمتر
- نصب راحت
- قابل بازیافت
معایب لولههای پلیمری
لولههای پلیمری علیرغم مزایای بیشماری که دارند دارای معایبی نیز هستند که استفاده از آنها را در شرایط مختلف محدود میسازد. از جمله این معایب میتوان موارد زیر را برشمرد:
- لولههای پلیمری حجیمتر از فلز هستند که استفاده از آنها را در فضاهای کوچک محدود میکند.
- برخی از مواد پلاستیکی در معرض حرارت زیاد ممکن است دچار پیچخوردگی شوند.
- مانند بسیاری از لولهها اگر یخ بزنند، ممکن است بشکنند.
- همچنین قابل اشتعال است. البته امروزه با افزودن رزینهای خاصی به انواع جدید لولههای پلی اتیلنی این عیب تا حدود زیادی پوشش داده شده است.
سخن آخر
همانطور که اشاره شد، لولههای پلیمری به دلیل مقاومت بالا و انعطاف پذیری زیاد و بسیاری دیگر از مزایای بیشمار خود امروزه به شکل گستردهای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله سعی شد تمامی مطالب راجع به این نوع از لولهها پوشش داده شود. در نهایت از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.